August 27, 2016

Prima generaţie

Ne simţim revoltaţi, datori să spunem sau să facem neapărat ceva în această zi; vrem să-i arătăm cu degetul pe alţii, vrem să învinovăţim pe cineva, vrem să arătăm că ceva nu merge bine nici măcar astăzi.
 
După 25 de ani nu ştim să problematizăm, să argumentăm, să construim un drum şi-un trotuar ... Dacă ar fi să aleg doar o singură caracteristică din ”ceea ce ştim”, aceea ar fi isteria.
 
Isteria socială a devenit un fenomen de masă în Republica Moldova. Avem toate simptomele necesa...

Comentarii [0]

Martie 23, 2014

Drumul luminat al democraţiei


Din timp în timp, şi eu şi colegii mei de la IMAS, lăsăm birourile de la Chişinău şi mergem în teren, să aplicăm chestionarele pe care le proiectăm pentru fiecare cercetare. Mergem şi batem uliţele, vorbim cu oamenii şi, nu de puţine ori, primim ceai, plăcinte, mere, o cană cu apă ...
 
Fără dorinţa de a generaliza la nivelul întregii ţări (o fac asta rezultatele sondajelor), o să ne rezumăm la experienţa trăită într-un sat mare din Anenii Noi, la doar 40-50 de km de Chişinău.
 
Mulţi î...

Tag-uri: politicieni

Comentarii [0]

Septembrie 03, 2012

Milioanele din wc-urile din curte

România ocupă locul I în Europa privind numărul gospodăriilor în care oamenii îşi fac nevoile în curte, într-o groapă în pamînt (peste 40% din gospodării, sursa Eurostat).
 
Tot în România, revista Capital dă anual un top al celor mai bogaţi oameni unde figurează Patriciu, Ţiriac, alţi oameni de afaceri, sportivi şi desigur politicieni (mulţi). Sumele? Aproape că nu contează. Sunt de ordinul miliardelor, a sutelor de milioane de euro, iar realitatea cel mai probabil ascunde şi mai mulţi b...

Comentarii [0]

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...