Martie 01, 2013

Trei spre ... 13

În România, în ultimii 20 de ani, nici un Premier nu a reuşit să aibă un traseu politic de succes, de exemplu să ajungă Preşedinte. Aţi mai auzit ceva despre Emil Boc? Dar despre Mihai Răzvan Ungureanu?
 
Atacul fatidic al Premierului Filat a plecat de la un scenariu brevetat: creăm suspansul şi captăm atenţia publică pentru 24 de ore, lăsăm totul la foc mic şi, desigur, nu discutăm cu partnerii consiliului de alianţă.

Pe parcursul ultimilor 3-4 ani, poziţia de Premier a însemnat asumare...

Tag-uri: aie, filat

Comentarii [10]

Februarie 19, 2013

"Moldova dezgolită frumos"

Sinteza jocurilor politice de la Chişinău seamănă cu un balansoar la capetele căruia stau cei doi Vlazi. Probabil, echilibrul a fost posibil doar atunci cînd fiecare dintre cei doi au avut grijă de captele lor de balansoar (afaceri, interese sau numiţi-le cum doriţi). Orice deplasare spre mijlocul balansoarului sau anumite greutăţi puse la unul din capete au însemnat dezechilibre serioase, ce au generat apoi crize politice. 

Bunăoară, am asistat la cazul Pădurea Domnească şi debarcarea P...

Tag-uri: jocuri politice

Comentarii [1]

Ianuarie 10, 2013

”Sergiu Mocanu: Ştefan Bănică şi Andreea Marin au divorţat!”

 

Republica Moldova îşi aduce aminte periodic de anormalitatea vremurilor pe care le trăieşte de cîţiva ani (poate mulţi). Anormalitatea de acum porneşte de la faptul că aflăm de moartea unui om de la un personaj într-o conferinţă de presă şi nu de la reprezentanţii instituţiilor statului (multe vizate de nefericitul incident).
 
Ce a urmat e demn de scenariul unui film (prost), greu şi inutil de povestit ... instituţii trezite dintr-o somnolenţă soră cu coma alcoolică, politicieni şi pa...

Tag-uri: sergiu mocanu

Comentarii [1]

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...