Decembrie 27, 2012

Două vorbe din 2012

Drept sinteză, voi păstra din 2012 doar două imagini pe care le consider emblematice:
 
 
Prima imagine face parte din transferul periodic şi periculos de ”imagine” (e periculos pentru noi, nu pentru ei; astfel de imagini ne sedează cu promisiuni, ne fac să aiurim că Moldova este numai ceea ce a văzut tanti Merkel, ne amînă dezamăgirea încă un pic şi încă un pic şi tot aşa).
 
A doua imagine face parte din transferul periodic şi periculos al unor amărîţi de elevi spre o...

Comentarii [2]

Iulie 25, 2012

Băsisme de sezon


Electori – mulţi, dar …

Pînă a discuta despre tot felul de artificii ”pontate” în Parlamentul României despre acest referendum, prima întrebare este cîţi alegători sunt de fapt în România (e vorba de cei vii)? Cum întrebările simple în partea asta de Europa atrag situaţii complicate, nici România nu face excepţie:
  • Recensămîntul din 2011, prelucrat preliminar, putea stabili cu exactitate numărul populaţiei din România şi a celor care locuiesc de mai mult timp în străinătate. Pentru...

Tag-uri: alegeri, basescu, sondaje

Comentarii [0]

Februarie 27, 2012

Alianta Intelegerilor Esuate

Două treimi dintre moldoveni consideră că nu trăim într-o ţară normală. Săptămîna trecută, normalul putea fi inventat în această ţară doar printr-o inversare imposibilă de locuri între cetăţeni şi politicieni.
 
Una din dimensiunile pe care se pot căuta diferenţe între naţiuni şi sisteme politice este şi ”distanţa faţă de putere”*. Dacă Geert Hofstede a vizitat sau nu mintea politicienilor noştri, cred că puteţi răspunde singuri după o săptămînă în care candidatul la preşedinţie a fost gă...

Tag-uri: alianta, presedinte

Comentarii [5]

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...