Februarie 04, 2012

Cardiograma unei irosiri de succes

De multe ori îmi spun că perspectiva oferită de sondaje nu reprezintă adevăruri absolute, că popoarele mai şi greşesc, că simţurile lor pot fi atrofiate, că cei care ne conduc sunt muncitori şi că vina e a noastră pentru că ”nu înţelegem binele ce ni-l fac”. Această dulce ignorare poate fi fatală, precum ignorarea unei cardiograme care te anunţă că mai ai de trăit între 3 şi 6 luni.

În general, când vă gândiţi la felul în care merg lucrurile în Rep. Moldova, credeţi că ele se îndre...

Tag-uri:

Comentarii [0]

Ianuarie 31, 2012

Vocaţia de a fi socio-preşedinte

Cei care ajung să mă cunoască, care ştiu ce am reuşit să fac pînă acum în viaţă, care ştiu că gîndesc şi mai ales cum gîndesc ... ajung repede să mă întrebe: ”Ce cauţi aici cu ideile tale? Mai rămîi în Moldova?”
 
Le răspund cu toată seriozitatea că ”rămîn pentru a ajunge Preşedinte”! Zimbiţi, nu-i aşa? Sau poate îmi recomandaţi un control amănunţit. Da, ştiu, încă mai puteţi găsi destule calificative la dresa mea.
 
Pentru cei care au ajuns la al treilea paragraf ... cred că destul d...

Comentarii [5]

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care efectuează sondaje), m-am gîndit să vă ofer ceva ce lipseşte (intenţionat sau nu) din lumina reflectoarelor. Cu ocazia asta, unii poate vor înţelege de ce nu mai comentez de mai multă vreme rezultatele altor case de sondaj.
 
Mă voi limita la foarte puţine dimensiuni din lista lungă de criterii care dau calitate unui sondaj – reprezentativitatea eşantionului obţinut, stilul de lucru, artificiil...

Tag-uri: ava, bns, bop, sondaje

Comentarii [10]

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...