Iulie 22, 2014

”6%” minciuni sau adevăr!?

 
După declaraţii ce au năucit comunitatea de sociologi şi statisticieni (”recensămînt cu marja de eroare de 6%”), după articole de presă acuzatoare la adresa realizatorilor, cu foarte multe declaraţii pe reţelele de socializare privind lipsa de contact cu recenzorii, calitatea îndoielnică a intervievării, fraudele, etc. etc. ... iată şi ultimele rezultate dintr-un sondaj IMAS (realizat în perioada 22 iunie-9 iulie 2014, eşantion 1037 persoane, marja de eroare ±3,0%). Ele arată că opt din z...

Comentarii [0]

Octombrie 19, 2013

Ai noştri au salarii


Primul lucru care mi s-a spus acum 10 ani cînd am venit în Moldova a fost "Moldova e o ţară mică, plină de cumetri". Mi s-a sugerat să îmi fac repede cîţiva astfel de cumetrii, asta dacă vreau să reușesc. Încă nu am nici unul.
 
Dacă la sat au un oarecare farmec răspunsurile ”E cumătrul meu” atunci cînd întrebi ”Ce a făcut Primarul în ultimii ani?”, la oraş putem găsi o nouă formă, mai capitalistă – ”cumetrismul de stat”. Este de fapt, doar o altă formă a celui de la sat, cumetrismul exer...

Tag-uri: justitie, timofti

Comentarii [5]

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea noastră a învăţat ceva, dacă vreo instituţie contabilizează şi ţine cont de învăţăminte!?
 
Cine poate, să analizeze la rece nişte lucruri: tineri, unii sub 18 ani, cu o alcoolemie pe care mulţi s-au ferit să o pronunţe (comă alcoolică); şofer beat-mort; noapte, cînd viteza de reacţie a oricărui şofer este mai scăzută; 8 persoane în maşină, mult peste limita admisă.
 
La capitolul vinovaţi (pa...

Tag-uri: mai

Comentarii [30]

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...