Februarie 04, 2012

Cardiograma unei irosiri de succes

De multe ori îmi spun că perspectiva oferită de sondaje nu reprezintă adevăruri absolute, că popoarele mai şi greşesc, că simţurile lor pot fi atrofiate, că cei care ne conduc sunt muncitori şi că vina e a noastră pentru că ”nu înţelegem binele ce ni-l fac”. Această dulce ignorare poate fi fatală, precum ignorarea unei cardiograme care te anunţă că mai ai de trăit între 3 şi 6 luni.

În general, când vă gândiţi la felul în care merg lucrurile în Rep. Moldova, credeţi că ele se îndreaptă într-o direcţie bună sau într-o direcţie greşită?

Cît de mulţumit sunteţi de situaţia economică din Rep. Moldova?

Cît de mulţumit sunteţi de nivelul dvs. de trai?

Vă rog să îmi spuneţi cît de multă încredere aveţi în fiecare următoarele instituţii din Republica Moldova?(Foarte multă şi Oarecare încredere)

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova cu ce partid intenţionaţi să votaţi?(intenţie netă de vot; la ea trebuie adăugat şi votul ”indecişilor”)

Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum (vi s-ar cere să votaţi) cu privire la aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, Dvs. aţi vota pentru sau contra?

Ca şi sănătatea fiecărui individ, partidele politice şi liderii lor au o resursă vitală, iar ea se cheamă CREDIBILITATEA. Ca şi sănătatea, credibilitatea e o resursă finită, iar în eternitatea ei cred cei care conduc o ţară ... timp de cîţîva ani.

Sursa datelor:
· Sondaj IMAS – 1016 persoane 18+, 17-28 Ianuarie 2011, marjă de eroare ±3.1%;
· Sondaj IMAS – 1507 persoane 18+, 6-27 Martie 2011, marjă de eroare ±2.5%;
· Sondaj IMAS – 1103 persoane 18+, 3-18 Septembrie 2011, marjă de eroare ±3.0%;
· Sondaj IMAS – 1109 persoane 18+, 10-23 Decembrie 2011, marjă de eroare ±3.0%;

Tag-uri:
TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...