Mai 21, 2012

Sondajele, adevăr sau manipulare?

La emisiunea de astăzi discutăm despre sondaje. Avem multe întrebări de referinţă: cum sunt realizate sondajele, cine le comandă, ce au politicienii din sondaje, cum se poate manipula prin ele, ce specific au sondajele moldoveneşti şi cât de sinceri sunt respondenţii moldoveni ca să putem crede în veridicitatea sondajelor?

Juju   Iunie 05, 2012

Dle Petruti, ati numit cifra de $5000 si $15000 pentru un sondaj. Intrebarea: daca e sa fie sa organizati un sondaj asa cum se cuvine, fiind respectate toate criteriile sociologice demne de un sondaj, care ar fi suma pentru realizarea acestuia in RM? Multumesc anticipat si sper sa-mi oferiti un raspuns sincer.

Doru   Iunie 06, 2012

Va raspund fara nici o problema daca ma contactati pe numarul de la IMAS 26 00 96. Pentru a va specifica un pret concret, trebuie sa stiu citiva parametrii in functie de care pretul poate varia: volumul de esantion dorit, lungimea chestionarului, modalitatea de culegere date (telefon, fata in fata hirtie, fata in fata computer), volumul verificarilor dorite, redactarea sau nu a unui raport, prezentarea sau nu a datelor etc.

Juju   Iunie 07, 2012

Nu cred ca a-si putea sa-mi ofer asa un lux; o discutie de citeva zeci de minute, din Australia, m-ar costa ceva bani. Era o intrebare de curiozitate. Daca considerati ca am putea discuta despre aceasta doar intr-o discutie telefonica, atunci las pentru alta data.

Doru   Iunie 07, 2012

Chiar daca este o curiozitate, putem gasi solutii pentru a raspunde ei. Ma puteti contacta pe pagina mea de Fb sau a IMAS-ului, sau id-ul de skype "suflet.curcubeu", sau id-ul pe yahoo "pedoro2002"

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...