Ianuarie 10, 2013

”Sergiu Mocanu: Ştefan Bănică şi Andreea Marin au divorţat!”

 

Republica Moldova îşi aduce aminte periodic de anormalitatea vremurilor pe care le trăieşte de cîţiva ani (poate mulţi). Anormalitatea de acum porneşte de la faptul că aflăm de moartea unui om de la un personaj într-o conferinţă de presă şi nu de la reprezentanţii instituţiilor statului (multe vizate de nefericitul incident).
 
Ce a urmat e demn de scenariul unui film (prost), greu şi inutil de povestit ... instituţii trezite dintr-o somnolenţă soră cu coma alcoolică, politicieni şi partide ce nu reacţionează, o parte de mass media ce tratează cu multă ”grijă” subiectul, conferinţe de presă cu informaţii obţinute probabil prin fotosinteză ...
 
Un jurnalist m-a întrebat azi cît vor pierde în credibilitate instituţiile? Aproape m-a bufnit rîsul! Putem sta liniştiţi. Principalele instituţii sunt la un nivel atît de scăzut al credibilităţii încît nu prea mai au unde să scadă. Şi, oricum, nu cred că cineva poate dormi fericit cu o Justiţie în care cred 25% în loc de 15%.
 
Nu prea a reuşit nimeni să facă reforme şi să genereze bunăstare cu instituţii ce nu funcţionează, cu instituţii în a căror activitate nu crede decît o pătură foarte restrînsă a populaţiei. Vom plăti în continuare un preţ mare pentru politizarea excesivă, pentru înţelegerile politice parafate cu sîngele votanţilor, iar aceste fenomene au dat rateuri nu numai în Rep. Moldova. Anormalitatea recentă demonstrează înca o dată că nu există voinţa politică de a rezolva situaţii relativ simple, iar prioritate au alte elemente şi nu adevărul, dreptatea.
 
Singurul lucru ce a ajuns să mă mai mire în Rep. Moldova este cum de n-am aflat de divorţul celebrului cuplu de la Sergiu Mocanu? Fără îndoială am fi aflat şi că vocea lui Bănică din concerte e de fapt a unui adjunct al şefului de bloc, iar certificatul lor de căsătorie e fals. 

Tag-uri: sergiu mocanu

Anatol   Ianuarie 11, 2013

Shi ganduras mai eshti!

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...