Februarie 19, 2013

"Moldova dezgolită frumos"

Sinteza jocurilor politice de la Chişinău seamănă cu un balansoar la capetele căruia stau cei doi Vlazi. Probabil, echilibrul a fost posibil doar atunci cînd fiecare dintre cei doi au avut grijă de captele lor de balansoar (afaceri, interese sau numiţi-le cum doriţi). Orice deplasare spre mijlocul balansoarului sau anumite greutăţi puse la unul din capete au însemnat dezechilibre serioase, ce au generat apoi crize politice. 

Bunăoară, am asistat la cazul Pădurea Domnească şi debarcarea Procurorului General. Apoi, la celălalt capăt au apărut dosare penale, arestări, înregistrări telefonice. Astfel, am avut parte şi de o gimnastică mediatică inegală ce a urmărit acest balansoar din unghiul ... din unghiul şi atît. Deplasarea spre mijlocul balansoarului n-o mai explic; era să iasă cu vînătăi. 

Ma gîdesc că un film realizat în Republica Moldova poate depăşi performanţa peliculei "Poziţia copilului" ce a cîştigat Ursul de aur la Berlin. În ce ţară de pe planetă dezvăluirile despre politicieni pot să coincidă cu dezgolirea doamnei Lenuţa Burghilă (din respect pentru cititori, nu ofer link)!? Spuneţi şi voi, în ce ţară toate mamele şi soacrele oficialilor de rang înalt sunt femei cinstite şi muncitoare care au vile de cîteva sute de mii de euro!? And the OSCAR goes to ... rudelor familiei Vicol care le-au împrumutat acestora un Mercedes E Class.

Să vă explic pentru ce e OSCAR-ul: pentru numerele maşinii împrumutate de la rude: K-TV-055 (TV, doar o altă coincidenţă pentru iniţialele numelui Tamara Vicol, doamna ce s-a obosit să ne explice că nu e ridicolă). 

Tag-uri: jocuri politice

xenia   Februarie 19, 2013

In conditiile politice ( si nu numai) din Moldova nu-ti ramine nimic da facut decit sa te deplasezi treptat int'un intelectualism nihilist impletit cu necazurile existentei fizice... Trista constatare, d-le D.P.

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...