Februarie 23, 2013

Radio Europa Reper

Botnaru. Unic. Expertiză. Încredere. Analiză. Model. Jurnalism. Tradiţie. Echilibru. Conştiinţă. Istorie. Actual. Simţ. Familie ... Botnaru.

Nu înţelegeţi. Nici nu trebuie. Nu toţi.
 
Fiecare atribut de mai sus e clădit cu multă muncă. Ştiu, sună banal. Încercaţi însă să îi faceţi pe toţi din jurul vostru să gîndească despre voi măcar un singur lucru: că sunteţi, spre exemplu, o persoană de încredere. Unora le ia o viaţă.
 
Zilele acestea, la Moldeco (un loc unde părerile rămîn impregnate în pînze pînă la următoarea vizită) s-a lansat noua colecţie de mozaicuri sociale ”Jurnal săptămînal”.
 
Înainte de a-i asculta, învăţaţi să ascultaţi. Vă ajută tot ei. Cu Radio Europa Liberă puteţi avea doar legături de viaţă ... nu ştiu care a fost primul interviu la REL; e ca o poveste ce uiţi cînd şi cu ce a început după ”a fost odată”.
 
Pînă acum, în viaţă, am primit două complimente: primul, o colegă mi-a spus după plecarea mea la Bucureşti în 2007, că în sediul IMAS de la Chişinău se aud bătăile inimii mele chiar şi cînd sunt departe.
Al doilea, este de fapt o parte dintr-o recomandare gravată de dl. Vasile Botnaru în mine, pentru vecie: ”Am apreciat mereu la adevăraţii profesionişti non-patetismul şi îndărătnicia molcomă cu care îşi fac cinstit datoria. Sunt convins că niciodată nu şi-au scos şi nu îşi vor scoate vreodată la mezat conştiinţa şi reputaţia profesională”.
 
În 2004, cînd am venit la Chişinău, SINGURUL contract pe an derulat de IMAS la acea vreme era o cercetare dificilă pentru Radio Europa Liberă. Şansa mea profesională a început cu acest proiect, de viaţă.
 
Iată, aşa gîndesc, simt, visează cei din ”Jurnalul săptămînal” al Radio Europei Libere.
 
Respect domnii mei. Mă înclin în faţa dvs. Punct. Şi de la capăt.

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...