Aprilie 05, 2013

Al vostru, Marian Lupu

 
Despre experienţa în faţa televizorului cînd vorbeşte dl. Marian Lupu e bine să vorbească cifrele de audienţă şi aprecierile pe care le dau telespectatorii. În studio cu domnia sa ... e „другой компот”; iată ce-am înţeles eu din Frabrika de aseară:
 
1.      Liderii politici încearcă să revitalizeze un pacient fără cap, fără o mînă; de la cealaltă mînă îi lipsesc nişte degete, e şchiop de un picior şi urlă pe unde îl apucă. În plus, microbul lipsei de comunicare în interiorul AIE navighează şi acum nestingherit prin tot corpul pacientului.

2.      Argumentele de tipul ‘totul va fi bine’ sunt construite integral tocmai pe ceea ce s-a dovedit a fi reţeta insuccesului de pînă acum: (aşa-zisa) transparenţă, flexibilitate, încredere, viziune etc. Cortina care au tras-o peste aceste negocieri vorbeşte de transparenţă, nu-i aşa!? Impasul actual, tras aproape la indigo cu cei 3 ani necesari alegerii Preşedintelui, vorbeşte de flexibilitate, nu-i aşa!?

3.      PDM ne-a obişnuit cu reacţii mai categorice la începutul fiecărei dispute politice, după care poziţii oscilatorii. Acum sunt într-o poziţie comodă deoarece PL a preluat lupta frontală cu PLDM (Premierul Vlad Filat), iar asta le dă prilejul (la nivel declarativ) să se arate flexibili, deschişi spre soluţii. Cum poţi vota un Premier pe care l-ai demis!? Cum poţi vota pe cineva aflat pe o evidentă pierdere de credibilitate internă şi externă!? Cum poţi vota un cabinet cu astfel de realizări!? (Fie nu am aflat, fie eu nu am putut să înţeleg răspunsurile la acest capitol).

4.      Încercarea obţinerii unei majorităţi parlamentare, anunţarea unei noi promisiuni, decizia Preşedintelui de a nu mai numi azi candidatura la postul de Prim-ministru ... nu sunt oare acestea semnale că se tergiversează lucrurile, că de fapt nu sunt soluţii!?

5.      Atmosfera din AIE e la stadiul ”cînd cineva te laudă trebuie să te temi”. Că de un gentlamen agreement nici nu poate fi vorba, nu miră pe nimeni. Dar realitatea arată mai degrabă a ”n-avem nici o garanţie că ceea ce am hotărit azi, partenerii noştri vor respecta mîine”.
 
Iar la final ”Dle. Preşedinte, de curînd IMAS a încheiat măsurarea pentru Publika TV - Gala "10 pentru Moldova" … una din categorii este ‘cel mai iubit moldovean’. Dvs. credeţi că lumea vă iubeşte?”
 
 
Dl. Marian Lupu s-a descurcat bine aseară. A ascultat, a fost respectuos, a răspuns (aproape) la complet altceva, în stilul deja branduit. Pe scurt, e un bun politician. O afirm cu toată seriozitatea. Dacă însă asta e bine pentru noi şi pentru ţară,  cred că fiecare din voi ştie cît este de ”al vostru”.  

Tag-uri: marian lupu, aie

Oleg   Aprilie 16, 2013

Trebuesc alegeri anticipate

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...