Iunie 14, 2013

Deportările domnului Ghimpu

În cadrul Emisiunii ”Ochiul Public” de la Noroc TV, 14 iunie 2013, minutul 42:30, Dl. Ghimpu declară următoarele: ”IMAS-ul? Asta Petruţi? Eu l-am chemat odată şi i-am zis: domnule, dacă încă o dată mai pui la sondaj şi ai să întrebi pe oameni ce limbă vorbesc, ai să te trezeşti după Prut!”
 
Domnule Ghimpu,

1.      Întîlnirea a avut loc în 2010. Invitaţia am primit-o de la Preşedintele Interimar al Rep. Moldova, iar discuţia noastră a avut loc la Preşedinţie şi în prezenţa dlui. Boris Vieru. Calitatea mea la acea întîlnire a fost aceea de Director General IMAS şi nu de chelner (cum se înţelege din tonalitatea dvs. din timpul interviului).

2.      Întrebarea la care faceţi trimitere (privind limba vorbită) este una care respectă etica şi deontologia profesională. Vă rog să cereţi părerea şi altor sociologi din ţară sau din afara ţării. Faptul că 65% consideră că vorbesc limba moldovenească şi nu limba română este opţiunea cetăţenilor; eu vă respect dreptul de a le respecta sau nu opinia.

3.      Nu eu personal includ întrebări în sondaje. Beneficiarii studiilor adresează solicitări tematice, iar colectivul de cercetători elaborează întrebările conform obiectivelor fixate de beneficiari.

4.      Vă informez cu respect că întrebarea în speţă a mai fost inclusă în multe alte sondaje, ulterior discuţiei noastre de atunci. Printre beneficiarii acestor întrebări este chiar şi Pro TV (Aprilie 2012), autorităţi române, Institutul de Politici Publice şi alţii. Mă gîndesc că ameninţările de deportare trebuiau să li se adreseze şi lor.

5.      Vă mulţumesc pe această cale că nu ”m-am trezit după Prut”. Singura deportare la care am fost supus, aparţine regimului Voronin cînd, după evenimentele din Aprilie 2009, am fost nevoit aproape 3 luni să aştept viza pentru Rep. Moldova.
 
Cu stimă şi prietenie,
Doru Petruţi
Director General IMAS

Tag-uri: ghimpu

Michael Shafir   Iunie 15, 2013

Aveti noroc. Data viitoare va pune peste Nistru.

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...