Septembrie 24, 2013

Revoluţia opiniei de cafenea

AIE a învins în doar trei ani marile speranţe clădite cu atîta greu în 2009 şi 2010. Comuniştii ne vor învinge ştergînd pe jos cu dezamăgirile noastre. Cinismul politicienilor parcă nu mai are nici o limită.
 
Luni, la emisiunea Lorenei (In Profunzime, 23 Septembrie), dl. Muşuc şi-a început pledoaria făcînd apel la cifrele din sondaje (majoritatea care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită, scorul electoral al PCRM de peste 50%, etc.). Trimitera a fost către un ”sondaj secret”, nedifuzat publicului larg, cunoscut însă pe interiorul multor partide, fiind realizat la comanda unei ”structuri internaţionale”. Reprezentanţii PLDM şi PDM s-au grăbit desigur să conteste în emisiune existenţa unui astfel de sondaj.
 
Diverse organizaţii internaţionale îşi oferă suportul şi sub această formă, organizînd şi finanţînd măsurători sociologice pe care apoi le fac cunoscute doar partidelor politice. Sondajul la care a făcut trimitere dl. Muşuc a fost realizat în plină criză politică, în luna Aprilie, un moment destul de delicat şi cu impact considerabil asupra datelor sociologice.
 
Dl. Muşuc uită însă să spună că PCRM a fost singurul partid care a refuzat să îi fie prezentate datele, să asculte ce au de spus oamenii; au refuzat colaborarea cu o organizaţie internaţională care să prezinte lucrurile dintr-o perspectivă neutră.
 
După ce 8 ani comuniştii au tratat părerile oamenilor din sondaje precum horoscopul, de o vreme sunt mari specialişti în interpretarea lor şi le folosesc drept argumente pentru cafenelele lor. Ce-o fi mai rău!? Cinismul comuniştilor ce se vor folosi de dezamăgirile noastre!? Sau cei care au creat premisele unor astfel de rezultate în sondaje!?

Tag-uri: sondaj pcrm
TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...