Aprilie 24, 2014

Preţul vocaţiei


După avalanşa de sondaje din 2010 am promis că nu voi mai comenta sondajele realizate de alte companii şi că nu vom mai participa la licitaţii pentru studii politice derulate în Rep. Moldova. Măcar azi, pentru cîteva minute, vă rog să îmi permiteţi să îmi încalc promisiunea privind reacţia pe marginea sondajelor făcute publice ieri şi azi.
 
PSRM - 6.3% (sondajul de ieri), în condiţiile în care pragul electoral este de 6.0%. Desigur, premiera asta e finanţată de dl. Igor Dodon care a plătit şi publicarea la Pro TV înainte de principalul jurnal al zilei.
 
PCRM – 24.3% (sondajul de azi). Desigur, o altă premieră, voturile partidelor de dreapta depăşesc pe cele ale PCRM (Care or fi realizările Guvernării actuale ce au determinat o scădere semnificativă a PCRM!?).
 
Cu o pseudo-asociaţie a sociologilor şi demografilor cu prestaţii certate cu rigorile elementare de sociologie, cu o industrie ce nu doreşte să-şi promoveze în mod transparent domeniul de activitate, ce nu doreşte să îşi evalueze prestaţiile ... iată suficiente motive de a nu asocia nici numele meu, nici al IMAS, lîngă nici un alt nume ce acţionează pe piaţa Rep. Moldova pe domeniul sondajelor, cercetărilor.
 
Da, ştiu ce urmează ... reacţiile unor isteţi care înţeleg că prin publicarea unor date neconforme cu realitatea susţin Rep. Moldova, parcursul ei european, că eu sunt agentul nu ştiu cui, că IMAS e împotriva tuturor. Nu vă mai obosiţi. Pe mine doar vă rog să mă iertaţi. Şi eu îmi doresc un parcurs sănătos pentru această ţară, dar nu cu un astfel de preţ. Îmi respect educaţia, profesia, mă respect pe mine ca persoană, ceea ce am construit pînă acum şi aşa va fi şi mai departe.
 
P.S. Faptul că nu am numit realizatorii acestor sondaje nu a fost întîmplător. IMAS, din păcate, nu poate publica rezultatele studiilor sale. Decizia aparţine beneficiarilor noştri care solicită astfel de studii şi trebuie să respectăm această decizie. 

Tag-uri: pcrm, psrm, sondaj
TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...