August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea noastră a învăţat ceva, dacă vreo instituţie contabilizează şi ţine cont de învăţăminte!?
 
Cine poate, să analizeze la rece nişte lucruri: tineri, unii sub 18 ani, cu o alcoolemie pe care mulţi s-au ferit să o pronunţe (comă alcoolică); şofer beat-mort; noapte, cînd viteza de reacţie a oricărui şofer este mai scăzută; 8 persoane în maşină, mult peste limita admisă.
 
La capitolul vinovaţi (pardon, cauze), mulţi dintre cei care au comentat ştirea ne-au adus cu picioarele pe pămînt, capul rămînînd în nori: aşa a vrut Dumnezeu, aşa le-a fost scris/soarta, robii lui Dumnezeu, ceasul cel rău etc. Luaţi în calcul că acestea sunt comentariile unor oameni destul de educaţi, care ştiu să utilizeze Internetul, care se informează.  
 
Cineva scria pe pagina mea de Facebook că, de fapt, noi toţi ceilalţi suntem norocoşi pentru că nu am păţit aşa ceva, că tinereţea e plină de pericole. A conduce fără să fi beat mort la volan şi cu o viteză decentă e considerat ‘noroc’. Curioasă definiţie. 
 
Cît au băut aceşti tineri înainte de a se urca în maşină? Credeţi că a fost prima oară? Credeţi că n-au văzut pe alţii făcînd la fel şi nepăţind nimic? De unde oare se transmite acest ”model” privind consumul de alcool? Amintirile şi povestirile tinerilor de la tot felul de isprăvi vitejeşti, cît de mult sau puţin sunt acompaniate şi de consumul excesiv de alcool? Cît din această tragică ecuaţie depinde de prezenţa sau absenţa părinţilor din ţară sau din etapele educative?
 
Ahh, apropo, despre educaţie se discută cel mai puţin, despre cît de mult costă lipsa ei. Dar, avem un alt prilej nefericit în care ne putem gîndi de ce şoferii din Moldova  obişnuiesc să nu semnalizeze, de ce nu opresc la trecerile de pietoni, de ce alcoolemia sau viteza excesivă nu e pedepsită cu confiscarea automobilului, de ce lipsesc marcajele rutiere, de ce conducem altfel cînd mergem în Franţa şi Austria, de ce rutierele fac tot ce doresc pe drumurile publice, de ce tirurile circulă la 35 de grade, de ce medicii îi scot ”curaţi” pe şoferii beţi aduşi la analize, de ce judecătorii nu retrag permisul de conducere celor care recidivează??? Lucruri simple. Întotdeauna ne-au stat la îndemînă şi pe care tot decidem să le facem ”altfel” pentru că la noi ”se poate”.
 
Au fost situaţii cînd am lăudat acţiunile Primarului General. Acum însă, mi-e foarte greu să înţeleg decizia de a acorda 10.000 de lei fiecărei familii în care a decedat un tînăr. Treaba asta, exprimată frumos, se cheamă discriminare pozitivă, iar urît sună a recompensă din banul public pentru prostie.
 
Cum rămîne dom’ Primar cu cei care mor pe trecerea de pietoni? (eventual loviţi de vreun şofer beat) Ei au primit vreun ajutor de acest fel din banul public? Vor primi pe viitor? Dacă astfel de accidente se vor înmulţi, cîţi bani va da Primăria? Şi dacă tot aţi dat aceşti bani, cum rămîne cu latura educativă? Măcar două vorbe educativ-explicative aruncate cetăţii nu erau obligatorii?
 
Abordarea ministrului de interne dintr-un recent interviu  http://unimedia.info/interviu/46.html o consider pertinentă, chiar dacă este post-factum: de a ataca problema la rădăcină, de a reduce toleranţa vis-à-vis de consumul de alcool. Eu m-aş bucura dacă acţiunile poliţiştilor ar fi mai mult direcţionate către prevenţie (educaţie) şi mai puţin spre veşnica pîndă şi sancţiuni.
 
Ca tot tacîmul să fie complet, un fost poliţist (taximetrist acum), lansează acuzaţii extrem de grave la adresa unei instituţii publice şi nimeni nu ia nici o măsură. A fost dovedit că nici un echipaj de poliţie nu urmărea maşina tinerilor. Munca celor de la MAI, eforturile lor, credibilitatea unei instituţii – who cares!?
 
La doar cîteva zile, zeci de şoferi au fost opriţi în trafic şi depistaţi ca fiind sub influenţa alcoolului. Cînd vom învăţa oare lecţia responsabilităţii? Înainte sau după obţinerea permisului de conducere? De ce ne miră asta dacă aşteptăm ca Preşedintele şi un ministru recent numit să înveţe lecţii minime privind comunicarea publică la vîrsta lor!?
 
A avea o dezbatere serioasă despre aceste tragedii din trafic nu înseamnă a proteja victimele sau a menaja părinţii. E obligatorie pentru noi, cei rămaşi.
 
Cunosc oameni în tot felul de domenii care lucrează (crează spun ei) doar atunci cînd sunt sub influenţa alcoolului. Şi se mîndresc cu asta. Fac din asta un atribut de brand personal pe care îl distribuie cu nonşalanţă celorlalţi pe post de model de succes. Nici nu bănuiţi cît de publici sunt aceşti aşa-zişi oameni. Pînă într-o zi.
 
Odată pentru totdeauna trebuie să înţelegem că a bea alcool în exces nu este o virtute. Dorin Recean: ”Dacă poţi conduce după câteva beri, nu înseamnă că eşti puternic, înseamnă că eşti un imbecil”.
 
Să vă mai întreb ceva … dacă maşina celor 8 se oprea la viteza de 200 km/h nu într-un copac, dar în benzinăria pe lîngă care a trecut!? Cîţi nu şi-au spus ”putea fi şi mai rău, puteau lua şi vieţile altora”, ”bine că n-am fost acolo”? Am avut noroc, nu-i aşa!? Ne-a ferit Dumnezeu de aşa ceva. 

Tag-uri: mai

sandu   August 23, 2013

Apropo, banii acordati nu sunt la initiativa Primarului dar este conform legii. Eu nu stiu precis cum e dar e ceva de genul, ca daca intr-un accident decedeaza mai multi de x(un numar de persoane, parisime 5) persoane, familiile acestora primesc ajutor din partea primariei de unde s-a facut accidentul. Asa ajutoare au mai fost facute si in alte cazuri grave.

Doru   August 23, 2013

Sandu, daca astfel este legea, e o lege strimba, ce ar putea fi ajustata/corectata. Tu vezi vreo diferenta intre 8 oameni care mor intr-un astfel de caz si 8 accidente in care moare cite un om? Intr-un caz oferim bani, in altul nu!?

Vitalie Ciobanu   August 23, 2013

Perfect de acord cu ceea ce spuneti, domnule Petruți, cu avertismentele și concluziile Dvs. Un comentariu care ar trebui preluat si de presă, să-l citească fiecare cetățean de la noi. Masacrul de pe străzi este tolerat, încurajat și amplificat de autorități (poate mai puțin de-acum încolo...), și mai ales de mentalitățile dominante în Moldova, de indiferența și iresponsabilitatea acestei societăți cu valorile inversate.

Dumitru Alexei   August 23, 2013

Privind aceste donatii , nu stiu daca parintii tinerilor decedati in astfel de momente s-au gindit la bani.E trist ,caci in viata acestor familii s-a asternut bezna.E intuneric!Nu stiu ce i-ar motiva sa traiasca fara ei-copiii.Este si acest caz un fenomen, pe care greu il vom putea intelege.E adevarat, viteza exagerata e un dusman, nu merita pentru o doza de adrenalina sa ne jucam cu destinul.Unii judeca dupa aparente, altii confirma ca pratic toti tinerii optau pentru un mod sanatos de viata, si ca nu erau bauti.Nu stiu ce sa cred, poate ceva nu a fost in regula cu automobilul.Poate ca sunt naiv, dar inima imi spune ca in toata gasca asta a existat o alta problema. Evident, nimeni nu a vrut sa moara, si cred ca toti tinerii au trecut in nefiinta cu sufletul indoit.

Doru   August 23, 2013

Alexei, 6 din cei 8 au avut un nivel al alcoolemiei la care multi dintre noi am intra in coma (mod sanatos de viata!?)

alex   August 23, 2013

Perfect de acord D-ul Petruți ! Dumnezeu să vă ajute să continuați tot așa - pe calea adevărului !!!

Natalia   August 23, 2013

Sunt si eu deacord cu autorul. Din regret, "o bere, sau un paharuti de vin, sau un 50 de ceva mai tare, ca pin ma pornesc la drum-o sa easa din cap" devine o norma in societate. Si tinerii fac acelas lucru care-l vad la maturi. Dar am vrut sa si alt ceva. Eu am primit permisul de conducere la 37 de ani. Si pina atunci am crezut ca doua linii intre pante de circulatie sunt pentru pietoni, care vor sa traverseze strada... Foarte multe lucruri mi le inchipuiam cu totul altfel. Poate trebue de inceput de la cei mai mici si de la gradinite si scoli primare educatia rutiera, in mod obligatoriu, pentru ca mamicile cu carucioare sau cu bebeii de mînuță sa nu mearga pe drum, ci pe trotuara, sa traverseze strada numai la verde si pe trecere ci nu printre masini si unde vor, sa nu-si permita sa bee daca are de mers undeva cu masina, si sa nu cumpere odraslelor uibiti masini pina cind nu sunt siguri ca are responsabilitate, virsta necesara si experiență. Si inca un lucru. Amenzile trebue sa creasca foarte tare!! Beat la volan- permisul luat! Cind a crescut amenda pentru circulatie fara centura de siguranta, toti soferii au pus centurile, ca pentru 20 lei nu vroiau "sa se inaduse". Nu vor sa inteleaga cu capu- lasa sa intaleaga cu buzunaru!!

Anatol Bivol   August 23, 2013

Mai tinerete visatoare,uite cum trece timpul si faci bani nemunciti de la niste fraieri....mai un grafic,o statistica si gata!Ti-as da un tarnacop si o lopata sa muncesti nitel si sa nu ne mai plictisesti cu parerile tale expirate si copiate de la altii...Esti slabuc,bietul de tine,deabia iti incape un mic in intestinutele alea incalcite!

Doru   August 23, 2013

Anatol, ce simplu e sa vorbesti in necunostinta de cauza. Trece-ne pragul, vorbeste cu 100 si ceva de oameni care lucreaza in echipa noastra, incearca sa platesti salarii si impozite macar pentru vreo 2-3, asa, vreo 12 ani. Ce zici? Ahh, incearca sa si gindesti. Poate cu asta ar fi bine sa incepi (daca nu-i prea tirziu).

Anatol Bivol   August 23, 2013

Tinerete mica,ce dur te dai!Te dai la un ministru,cand tu esti un biet matze-goale....Tinerete non-conformista!

Doru   August 23, 2013

Tu asta ai inteles din ce ai citit? Ca ma dau la un ministru? Vai, mititelul de tine )))

Sergiu   August 23, 2013

Unul din mesajele cu adevarat pline de continut! "Noi" traim sau mai bine zis asteptam responsabilizareaca pe o mare speranta sau ca pe o mare Mana cereasca!

Alexandra Hanganu   August 23, 2013

Mă alătur și eu cuvintelor d-ul Petruti și cu regret în suflet pot spune că și eu am pierdut rude, prieteni, colegi, aventurați în nebuneala beției și acolo, pe șoseua x sau y și-au găsit sfârșitul...A ataca problema la rădăcină- acesta poate fi cel mai plauzibil mod de a încerca să se rezolve lacunele multor probleme cu care se confruntă țara noastră printre care și alcoolismul. Tineri cu bani, tineri cu părinți plecați peste hotare care muncesc pentru binele și așa zisul viitor a lor. De multe ori noi, oamenii condamnăm destinul și ne supărăm pe Dumnezeu. Dar dacă tinerii noștri își duc viața prin baruri și beau pentru sănătatea prietenilor, a rudelor apoi pentru a prietenilor rudelor și se urcă la volan? Dar dacă dorința de senzații tari îi ispitește să guste din extreme: viteză maximă, depășiri riscante și viraje fără protecție? Tocmai în astfel de situații e nevoie doar de o secundă pentruca fericirea iluzorie să se transfome într-un teribil coșmar, tocmai în astfel de situații ei ajung pe un pat de spital sau un edic aude monitorul pentru supravegherea inimii: biip-biip-biiiiiiiiiiiiiiiip-ultima respirație..... Noi, nu putem , noi nu avem dreptul să condamnăn nici destinul, nici pe Dumnezeu. Sau mai rău, cum zic unii: ”așa a vurut Dumnezeu”! Nu, Dumnezeu nu vrea așa, Dumnezeu ne vrea vii , problem a în noi, în , responsabilitatea noastră de a fi părinte, în instituțile educative și în acele autorități care eliberează un permis de conducere nemeritat sau a unui organ de poliție ce cade deatâtea ori compromisului....

Sergiu M.   August 23, 2013

Sa va spun shincer,,,Cind au inceput sa arate peste tot stirea aceasta,evident ca mia fost jale de tinerii care au decedat shi de parintzii lor.Dupa ce auzisem ca intro masina cu caroseria minca erau 8 oameni,totzi betzi,conducatorul shi altzi pintre ei inca minori,nu mam gindit la alt ceva,decit miam spus mie,era inca o lectzie de viatza.Conducarorii din repuplica moldova dau dovada shi aduc la cunoshtintza altor tzari ca la noi in RM e dezatru,daca au servit alcool ei au dreptul sa conduca finca la noi in RM daca ai bani,shi cumatri cu grad mai mare se rezolva orce nu ar fi.

Rodica   August 23, 2013

Pacat de vietile acelor tineri, dar e cu adevarat o lectie de viata pentru intreaga societate.

Mihai   August 23, 2013

E nevoie cit mai urgent de inceput educarea copiilor cel putin in shcoli, parinti, TV radio, in fiecare zi 5 min dimineata chiar shi clasa I, sa shtie ca tabla inmultirii: Asha cum nu urci in mashina cu necunoscuti, Nu urca nici cu cei cunoscuti daca par bauti! -Aceasta ar fi salvat citeva vieti! Posturile la intrare ar fi cazul de a redeschide 24/24, stoparea automobilelor mai ales pline cu tineri, chiar shi pentru un simplu 'Buna seara, Buneati venit in municipiul ...', destul ca sa-shi dea seama dupa raspuns in ce stare e shoferul... Sunt multe lucruri mai sofisticate de facut, dar acestea doua ar fi efectiv minimum necesar, ca centura de siguranta...

tatiana chitotoroga.   August 23, 2013

I.mi place articolul, e timpul sa privim adevarul, cred ca a.r fi binevenita o lege, unde fiecare sofer prins in stare de ebrietate nu sa fie doar sanctionat insa sa i se i.a permisul. Apropo de iesirea acestui Anatol Bivol,esti ridicol zau, daca esti acel care i.l cunoaste toata lumea chiar i.mi pare rau.

MAriana   August 23, 2013

Bravo autorului! ar fi bine de postat articolul in mai multe retele de socializare. cu regret, generatia tanara actuala din tara lasa de dorit la capitolul responsabilitate....

Nicu   August 24, 2013

Sa dai 80 mii de lei in asa cazuri este un gest absurd ... Mai bine acesti bani ii foloseau intr-o campanie antialcool la volan prin institutiile de invatamint si rindurile tinerilor ar fi un folos enorm

Oresia Jemna   August 25, 2013

Chiar toți beți? Și fetele? Nu cred... Și-mi pare rău că vorbiți la general despre ei: cei 8, cei 6..., parcă sînt dintr-un lagăr, dar ei au nume, părinți, cărora, fiți siguri, în aceste clipe nu le pasă de cele 10 mii. Dacă a sărăcit cineva, ei pot să vi-i returneze, căci părinții nu-și vînd , nici cumpără copiii, i-au acceptat ca pe un gest de omenie și atît.E cazul să vă informați că nu toți erau beți, au fost băieți și fete care au detestat alcoolul. Știe careva din voi că Ion a crescut fără tată și era cel care-și întreținea familia? Sau că Igor are în palmares un șir de diplome de la diverse competiții sportive și că era unicul copil la părinți, un băiat bine educat, și care nu consuma băuturi tari? În concepția autorului trebuie să se-ncadreze totul în limitele legii, oare el nu știe că moartea nu are legi?-avion prezidențial prăbușit la Smolensc, a fost șocată o lume-ntreagă, dar, de fapt, nu trebuia, doar a fost vina pilotului, nu e lege, nu e nici compasiune? Sau: tinerii ce mor în războaie,îi plîngem doar pe eroi? Ceilalți nu merită? Un lucru pot spune cu certitudine: părinții acestor copii de acum încolo doar vor trece prin viață, rana provocată de moartea ființelor dragi va sîngera pînă la " apusul lor de soare". Să nu uităm că soarta și așa a fost dură cu ei, să nu-i mai înțepăm cu vorbe dure. Apropo:"erau în comă alcoolică", cine a semnat ? ...un medic?( ce e dacă a vrut să scoată "curat" pe cineva, intenționat -vorba autorului?). Au greșit enorm și-au plătit cu propria viață. E puțin? E prea mult! Și vă mai zic ceva: mașina lor nu putea să se oprească într-o benzinărie, cum n-a fost posibil să cadă "drobul de sare" peste copil, era doar o temere a femeiei...pentru că în lumea asta unele lucruri sînt orînduite altfel decît am vrea noi... Sînt sigură că mulți îs de-acord că a fi"om destul de educat" include și noțiunea de-a ''avea credință-n Dumnezeu.''ori vorba filosofului:" dacă dincolo de moarte nu e nimic, nici nu pierd nimic, dacă există ceva, atunci , fără credință aici, pot pierde totul acolo". Dumnezeu să ne apere copiii de tot ce e rău!

Doru   August 26, 2013

am citit cu atentie opinia ta si partial o impartasesc atit timp cit perspectiva e una foarte tintita spre dramele individuale, incarcata de emotii si afectivitate, compasiune enorma pentru cei aflati in acea tragica situatie. Ca persoana, ca om, impartasesc si eu aceste puncte de vedere (dar, totusi, credinta in Dumnezeu hai sa nu o amestecam - o am si pe asta). Analiza mea era una din perspectiva unui sociolog, obligat sa gindeasca lucrurile la rece, sa elaboreze o analiza pentru societate, pentru a indica lucruri care ne stau in putere ca societate sa le facem si sa prevenim astfel de evenimente tragice (putem preveni consumul de alcool, putem inaspri legile, putem pune marcaje rutiere etc etc. Daca vom face toate acestea, situatia se va schimba. Daca nu vom face nimic si ne vom limita doar la ce simtim, atunci vom scrie la nesfirsit mesaje ca si tine dupa multe alte tragedii). Daca "citesti" materialul meu din aceasta perspectiva, distantindu-te un pic de dramele individuale, e posibil sa intelegi si altceva care ar putea fi util pentru noi ca societate si implicit si pentru indivizii care o compun. Fatalismul este o abordare facila si cred ca putem produce ceva mai folositor cu mintile noastre (apropo, si accidentul de la Smolensc a avut cauze extrem de clare).

Oresia   August 26, 2013

Eu nici nu am nimic contra înăspririlor legilor și a acțiunilor concrete de prevenire a consumului de alcool,(dar cum rămîne cu veniturile stocate de Cei de Sus din aceste surse?)însă ,cum ți-am spus, sînt contra felului de abordare a situației:" 6 din ei în comă alcoolică", sînt și eu mamă, am un băiat, care nu consumă ( niciodată) băuturi tari și nu ași vrea ca cineva , fără să-l știe, să-i pună o astfel de" pecete pe frunte", același lucru și-l doresc și părinții acelor copii... Și cred că "nu se sfîrșea lumea "dacă abordai cazul din două perspective: de sociolog și "ca persoană, ca om"...

Adrian   August 26, 2013

Nu cred ca societatea a constientizat ceva dupa aceasta tragedie. Aceste tragedii pot fi prevenite doar atunci cind nu vom fi indifirenti la ceea ce se intimpla in jurul nostru. Ar fi fost posibil daca se anunta politia sau parintii, au fost foarte multi martori care au avut posibilitatea de a preveni aceasta tragedie. Eu cred ca vinovat este acel parinte care i-a cadonat autoturismul feciorului la virsta de 17 ani. Inasprirea legilor nu va da nici un rezultat atit cit va permite imbogatirea unui grup de politisti. Nu cautati vinovatul, el este in fiecare din noi... Analizid

Ionelia   August 28, 2013

Legea nu este strâmbă, e lege așa cum este, că...pardon...nu au inventat-o/aprobat-o niște agramați și/sau proști. Da, pe alocuri e gafa părinților de educație, dar oare dacă de mic te învață să nu tragi pisica de coadă chiar nu îți vine să o tragi??? La capitolul educație - guvernarea ne-o face, că dacă ar avea părinții un serviciu normal plătit în RM, ar ezita să plece peste hotare, ar fi alături de copii și...cine știe...poate ajungeam alte zile. Poliția patrulare peste tot de obicei, și aici nu era??? Da, presupun că nu patrula. Și, dle Doru Petruți, ce îți este scris - în frunte îți e pus. Dacă așa a fost dat să fie - luau taxi, și tot acolo nimereau. Chiar a fost un ”ceas rău”. Dumnezeu este mai mare decât presupunerile și critica noastră care nu duc la nimic. Cred că e o variantă mai optimală să încercăm a modifica ceea ce ne înconjoară, să ne atârnăm altfel față de volan, băutură și distracții, și nu să ne oprim la un eveniment similar miilor de întâmplări anterioare.

Doru   Septembrie 02, 2013

Ionelia, mesajul tau are cel putin citeva incoerente majore. Daca o analiza (critica) nu ar ajuta, oare tu chiar ai fi scris ceva pe marginea ei!? Daca conteaza oricum "ceea ce ne e scris pe frunte", la ce bun sa mai facem ceva? Ce rost mai au indemnurile tale, ce rost are sa muncim, sa construim o societate dupa norme care sa serveasca tuturor??? Si de credeti oare dvs. ca abordarea mea din articol exclude credinta?

Diana   Septembrie 13, 2013

Sut de acird cu Dvs, dle Doru. In Moldova nu exista intoleranta fata de alcool. Noi nu ne imaginam sarbatori, intilniri cu prietenii fara alcool. Respectiv observam ca cei ce nu beau la masa din cauza ca sunt la volan sunt compatimiti! Pe cind ar trebui sa i admiram. La fel e dezastruos faptul ca in multe familii, cind copii sunt la masa, ei se invita sa bea: putsin... Dar pentru ce?? Pentru ca asa ne este cultura, sau lipsa ei?? De ce nu se abordeaza problema prevenirii si educatiei? de altfel, Dvs ati remarcat despre aceasta. Insa insuficient, cred eu. Pentru ca stiti ce Minister ar fi trebuit sa fie cel mai alertat? Cel al educatiei! Sa introduca in manualele chiar din clasele primare, ca e urit sa bei, ca bautura degradeaza, ca alcoolul e moarte sigura la volan. Dar nu numai Ministerul Edicatiei e necesar sa se implice. Toti! Toata societatea! Bravo ca ati luat o pozitie categorica. E pacat de copii care au murit de la lipsa de cultura si educatie impotriva alcoolului in familie, scoala, societate. Din pacate, suntem o natiunea mult prea bautoare, si e rusine!!!

Vlad   Octombrie 09, 2013

Doriti sa faceti astfel de articole faceti-le pe o baza generala ,nu numai decit sa mentionati un caz anume,si v-as uga sa le dati pace acestor tineri sa se odihneasca in pace....ceea ce piveste cit au consumat va assigur ca nu au intrecut pe nimeni la baut din cei care au scris si au sustinut acest articol ,si nu va mai jaluiti atit ca v-au luat din banii publici,parca v-ar fi luat din buzunarul vostru,asa cum achitati voi impozite asa achita si famiile decedatilor......V-as sfatui sa va vedeti birna din ochiul vostru nu sa cautati paiul din ochii altora,fiecare raspunde in fata Domnului de ce face aici pe pamint,nu v-ati gasit voi sa-i judecati........de unde aveti asa informatii ca erau in stare de ebrietate avansata (coma alcoolica),aceste informatii inka nici politia nu le aveau atunci kind s-a publikat acest articol,dar s-au gasit niste "destepti" sa zica cum erau ei........mincinosilor,tare va mai place sa va faceti reclame pe tragedia altora............mi-e sila sa va citesc comentaiile absurde si articolele de 2 banii

Doru   Octombrie 12, 2013

Draga Vlad, eu chiar iti recomand calduros sa citesti altceva. Se pare ca intelegi foarte putine. 1. Materialul meu de analiza este indreptat asupra intregii societati (inclusiv institutii) care am considerat ca trebuiau sa beneficieze si de o analiza sociologica. 2. Informatiile legate de alcoolemie au fost din surse absolut sigure la momentul publicarii materialului (chiar daca nu erau publice). Dupa cum stii, ele s-au confirmat. 3. Sa stii ca beneficiez de suficienta notorietate cladita in 12 ani de munca. Tragedia acelor tineri este regretabila. Dar si mai regretabil pentru noi toti va fi daca nu vom invata nimic dincolo de aceasta tragedie. Se pare ca si tu ai invatat altceva: vei citi ceva mai de nivelul tau. Succes!

Vlad   Octombrie 10, 2013

Nu v-au intrecut la bautua pe nici unul din care au scris si au sustinut acest articol/Daca doriti sa tineti astfel de "morala" v-as uga sa o faceti pe marginea altui caz,iar acestor 8 tineri sa le da-ti pace sa se odihneasca!!!V-ati gasit voi destepti sa apreciati cit de beti erau,la data la care s-a publicat acest articol inca nici politia nu stia care a fost defapt gradul de alcolemie.Sa va fie rusine sa va faceti reclame p e drama unor familii!!!

Doru   Octombrie 12, 2013

Vlad, nu stiu pe cine sau nu au intrecut la bautura, se pare ca tu stii mai bine decit toti. Eu unul nu consum alcool si incerc sa fiu cit mai responsabil la volan atit pentru propria persoana, cit si pentru cei care calatoresc cu mine.

TOP ARTICOLE

Ianuarie 23, 2012

Prostituţie şi/sau prostie reprezentativă

 

Neavînd o Asociaţie a Sociologilor care să îşi vadă de treburile prevăzute în statut (dar care...

August 23, 2013

Imbecilul "Altcineva"


La cîteva săptămîni după moartea celor 8 tineri pe Şoseaua Munceşti, mă întreb dacă societatea ...